maandag 28 maart 2011

Balkon plezier

Lente, schoon weer, eind maart, tijd om plantjes en bloemekes te zaaien!

Zelf heb ik spijtig genoeg geen tuin om mijn eigen moestuinteelt in kwijt te kunnen, een balkon daarentegen heb ik wel! Groot is het niet dus moeten we creatief uit de hoek komen.

Want ik wil mijn bloemen zelf zaaien (al die bloemen kopen, tis niet goedkoop!).
Volgens mijn mama, die specialist ter zake is, is het het beste om meteen in openlucht te zaaien in een kas, en dan vanaf de ijsheiligen (11,12,13 mei geloof ik) mogen ze in vrijheid bloeien.

Probleem dat zich stelt, ik heb geen 'kas' en die plastieken bakjes/hokjes zijn duur (zeker als je er een stuk of vijf wilt)
Zodus maakte ik mijn eigen low budget zaaikas!

Vorig jaar kocht ik een rekje waar de bloempotjes in kunnen verblijven, dit jaar heb ik met dat rekje iets anders gedaan.
Ik nam een stuk of 5 plastieken zakken (doorschijnende, stevige plastiek, zoals in het ziekenhuis, haha)
een rol kleeftape en een schaar en begon mijn plantenrekje te bekleden.


Voila, zaaikas, check. En het is een licht ding dus als er nog hevige hevige vorst komt kunnen we dit makkelijk binnen zetten.

Verder kocht ik enkele van die bruine potjes die je later meteen in de grond kan inplanten, stek en potgrond uit de AVEVE en dan natuurlijk het zaaigoed;
sla en kerstomaatjes uit de AVEVE en bloemenzaadjes uit de hema (afrikaantjes, duizendschoon...)Nu hopen dat al mijn zaadjes kiemen willen, de plantjes groeien willen en dan kan ik tegen mei, juli nog eens bloggen over het resultaat :)

go sla!

rozemarijn (makkelijk plantje)
Ik hoor u al denken, en waarin gaat gij uw zaailingen planten?
Awel, van thuis kon ik plastieken potjes meepikkenDie plastieken potjes komen dan in mijn verzameling bloempotten, een paar daarvan komen uit de kringloopwinkel (0.40€ voor een stenen potje) en ze staan al te popelen om mijn bloemetjes te omhullen.

Ga nu allen uw eigen zaailingen zaaien en geniet nog van het mooie weer!

1 opmerking: