maandag 21 maart 2011

Amandelcake met rood fruit

Het mooie weer is daar!
En zo ook de zin om desserts te maken die je buiten in het lentezonnetje kan opeten, dit is daar een goed voorbeeld van, met dank aan Jeroen Meus.

Ingrediƫnten:
  • 110 gr boter
  • 150 gr suiker
  • 3 eieren
  • gemalen amandelen
  • 40 gr zelfrijzende bloem
  • 1 eetlepel melk
  • amandelschilfers
  • bloemsuiker
  • Rood fruit (nu nog uit de diepvries, weldra vers)
  • 200 gr Mascarpone

Maken:
 
Smelt de boter. Meng in een kom de boter, melk, suiker en eieren door elkaar. Voeg de gemalen amandelen (doe ik met men blender)  en de bloem toe en meng het geheel tot een luchtig beslag. Stort het mengsel uit in een ingevette vorm en strijk de bovenkant een beetje glad. Strooi de amandelschilfers erover. Bak de cake 30-35 minuten op 180°C.
 
De mascarpone meng ik altijd wat los met vanillesuiker tot ik het lekker zoet vind en eventueel durf ik daar kaneel bij te doen :)
Stukje cake
Het rood fruit op een toef mascarpone en om af te werken, bestuiven met bloemsuiker.
 
 






 
Ga nu naar buiten met uw bord, zet u in de zon en let the magic begin!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten