dinsdag 7 juni 2011

Sjieke Biscotti

De laatste nieuwe aanwinst van het huishouden is een snijmachine van Siemens, prachtig ding, snijdt als een mes door boter en is heel stil.
Ook zeer handig voor mensen die zelf hun brood bakken en het beu zijn om met dat mes te mikken en alleen maar scheve brokken af te snijden!



Ons brood ziet eruit alsof het komt recht vanuit het winkelrek!



Toen begon ik te denken, waar heb ik nog snijproblemen mee... Biscotti! Meer bepaald amandelbiscotti.

Biscotti is een krokant koekje dat (het woord zegt het) tweemaal gebakken wordt.
Eerst wordt het als een grote 'worst' gebakken en daarna wordt het  gesneden tot kleine koekjes.
Dat lukte, maar nooit perfect, waardoor het ene al wel eens véél bruiner werd dan het ander.
Nu niet meer!

Recept voor een 36 stuks
Nodig
300 gr patisseriebloem
200gr fijne suiker
1 theelepel bakpoeder
3 eieren (klein) (anders 2 grote)
100 gr blanke geschaafde amandelen
Wat vanille-essence
Een bakplaat met bakpapier (of ingevet of met een silicone bakmatje)

Hoe
Dit is een plakkerig deegje, best niet maken in een robot maar met de hand.
De losgeklopte eitjes bij de droge ingrediënten voegen en roeren, dan de amandelen erbij.
Wat extra bloem op je handen en een grote worst maken.
Deze homp deeg een 40-50 min in een oven van 150° lichtgeel bakken.

Hierna komt het! Deze homp snij je in plakjes!( Mét aan één hand ovenwant)
Gaat dus supersnel en mooi gelijk met men machine.
Deze plakjes nog 15 minuten bakken, omdraaien en nogmaals 15 minuten bakken! (Of tot mooi krokant goudbruin.)

Laten afkoelen en klaar! Opbergen in een mooie doos mag altijd!


Biscotti's zijn hard en dus ideale sopkoekjes, in thee, melk, koffie...


Smakelijk!

2 opmerkingen:

  1. Geweldig kado heb je jezelf weer gegeven. En dan die geur van vers gebakken brood mmmmmmm.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hahaha, zo herkenbaar van dat zelfgesneden brood!
    Misschien moet ik je raad maar eens volgen en eindelijk zo 'n machientje aanschaffen.

    BeantwoordenVerwijderen