woensdag 22 juni 2011

Ontbijt? Muffins met rood fruit!

Soms heeft een mens geen zin in de traditionele boterham of cornflakes, soms doen we het hier op z'n Engels!
Muffins als ontbijt! Het was ook ideaal om mijn restjes fruit in te verwerken.
Ken je dat, fruitoverschotjes? Zo nog 3 frambozen over, enkele bosbessen, kersen, aardbeien...



Geen nood als je dat nu toevallig niet hebt, je kan je steeds voorzien door een diepgevroren bosvruchtenmengeling aan te schaffen. Ik vind alleen dat dat je muffins zo 'nat' maakt. Dus goed ontdooien en laten uitlekken indien je met diepvriesvruchten werkt!

Het recept (gebaseerd op the hummingbird bakery,)
Goed voor 12 muffins. Maar ik denk dat de muffins in Engeland groter zijn... Ik heb er 16 kastaars mee kunnen maken.

360 gr bloem
370 gr suiker
1 theelepel zout
2 theelepels bakpoeder

1 ei
2 dl melk  (volle, halfvolle, karnemelk... kiest u maar)
70 gr gesmolten boter
Vanille-essence

Uw bosvruchten.

Nodig:

Een oven op 170 graden
Vormpjes en eventueel een bakplaat met cupcake holletjes :)

Werkwijze:

-Alle droge ingrediƫnten vermengen.
-De melk met het eitje en vanille-essence loskloppen en dit bij de droge ingrediƫnten voegen tot alles is opgenomen.
(Terwijl de keukenrobot draait of terwijl uzelf met de mixer mixt)
-De gesmolten boter erdoor mixen tot alles is opgenomen.
-Met een lepel uw bosvructhen erdoor spatelen
-In de vormpjes scheppen tip: gebruik een ijsschep

-Laten bakken gedurende 20-25 minuten of tot mooi goudbruin.


-Opeten warm of koud.



2 opmerkingen: